Pater Max Mizzi
OFM Conv.
døde 3. marts 2008

Assisi-Kredsen har fra Sacro Convento og broder Theodor med sorg modtaget meddelelsen om pater Mizzis død. Han blev 77 år. Begravelsen finder sted i Assisi d. 5. marts.

Max Mizzi blev tidligt optaget af mødet med kristne udenfor den katolske kirke - det begyndte med, at han til sin overraskelse mødte franciskanere, som ikke var katolikker, men anglikanere. Hans åbenhed overfor andre kristne kom også den nye forening Assisi-Kredsen til gode, i de første år var det ikke mindst Max Mizzi, der fungerede som guide og ven vejleder for de grupper, som kom til Assisi. Han tog med på ture både til fods til de franciskanske steder, og på de ture ud af Assisi til Subasiobjerget og til La Verna, som stadig er næsten fast punkt i vore rejser. Han fortalte om Frans og franciskanere og lærte os om franciskansk spiritualitet.

Som tiden gik - og kendskabet til Assisi og det franciskanske blev større i Assisi-Kredsen - blev afhængigheden af hans hjælp naturligt mindre. Og Mizzis tid blev også mindre efterhånden som han blev mere og mere engageret i et arbejde, som bragte ham ud på mange rejser. Han engagerede sig i franciskansk fredsarbejde og i dialogen med andre religioner. Og han blev leder af centret CEFID i Assisi, hvor grupper fra Assisi-Kredsen ofte har mødt ham, og hvor han med stor begejstring fortalte om de møder, han havde haft med religiøse og politiske ledere på højt plan.

Ikke alle - bestemt heller ikke i Assisi-Kredsen - har altid kunne følge ham i alt, og har ofte syntes, at han var for lidt kritisk i mødet med de ikke-kristne og nyreligiøse grupper.

Hans sidste år har været svære på grund af sygdom - og også fordi andre overtog det arbejde, som han havde påbegyndt, og førte det videre på en anderledes måde, end han syntes om.

Med pater Max Mizzi har vi i Assisi-Kredsen mistet vores ældste ven i Assisi.

Herren give ham sin fred!


4. marts 2008 -gbp